Apicafea – băutură energizantă pe bază de polen crud

Bydr. Cristina Munteanu

Apicafea – băutură energizantă pe bază de polen crud

O rețetă înlocuitoare pentru cafeaua cea de toate zilele, cu toate beneficiile care pot veni împreună cu produsele apicole.

🐝

Rețeta pentru o cană:

  • 2 linguri de polen crud
  • 2 lingurițe de miere de albine sau după gust
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • apă călduță (nu fierbinte pentru a nu distruge enzimele și celelalte substanțe active din miere și polen)

Amestecați în cană polenul cu lămâia și mierea, apoi adăugați apa călduță, amestecând în continuare. Apicafeaua se poate consuma călduță sau rece, după preferințe. Personal, vara prefer să adaug câteva cuburi de gheață.

În această băutură putem adăuga, după gust sau după efectele terapeutice dorite, pulbere de curcuma, scorțișoară, ghimbir, spirulină, chlorella, orz verde, germeni de grâu, cânepă, aronia, roșcove, fulgi de drojdie inactivă, tinctură de propolis, ulei esențial de lămâie/portocală, ulei esențial de tămâie etc.

dr. Cristina Munteanu

About the author

dr. Cristina Munteanu administrator

4 Comments so far

Antonia BertiPosted on7:02 am - Jan 27, 2024

Ce idee buna. De unde procuri polenul? Pe vremuri,beam acel nechezol=cafea din orz prajit,delicios si energizant! Oare se mai gaseste?

    dr. Cristina MunteanuPosted on7:15 am - Jan 27, 2024

    Pentru aprovizionarea cu polen și miere am cațiva vecini care se ocupă cu apicultura. Legat de nechezol…🙂 există în comerț băuturi similare, de exemplu Inka (conține orz, secară, cicoare, sfeclă – prăjite și granulate).

Dinca roxanaPosted on8:22 pm - May 11, 2024

Multumim mult! Foarte util, ca multe altele!

Dar Inka are vreun efect energizant sau e doar pt gust?

    dr. Cristina MunteanuPosted on12:17 pm - May 14, 2024

    Mulțumesc pentru apreciere! Inka are o compoziție interesantă (secară, orz, cicoare și sfeclă de zahăr), care ar recomanda-o ca fiind un un energizant și vitaminizant, dar mi-e teamă că din cauza ultraprocesării prin prăjire și granulare nu se mai păstrează prea multe valori nutritive.

Leave a Reply to Dinca roxana Cancel reply