
Ingrediente:
– 20 de flori de soc
– 500 ml apă
– 500 g zahăr
– sucul și coaja de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Florile de soc se scutură ușor pentru a îndepărta insectele, se rup de pe tije, apoi se pun într-o strecurătoare, se spală ușor în apă rece și se lasă la scurs. Lămâia se spală bine și se decojește (doar partea galbenă de coajă deoarece cea albă va lăsa siropului un gust amărui), coaja tăindu-se în felii. Într-un vas emailat sau de inox se pune la fiert apa, zahărul și coaja de lămâie. Se fierbe amestecul pe foc mic timp de aproximativ 10 minute, amestecând continuu. Se trage vasul de pe foc și se adaugă sucul proaspăt stors de lămâie. După ce compoziția se răcește se adaugă florile de soc, se acoperă vasul și se lasă la macerat într-un loc răcoros sau la frigider pentru 5 zile, după care se strecoară și se depozitează în sticle la loc răcoros.
Siropul din flori de soc se va dilua cu apă plată sau carbogazoasă și va putea fi consumat ca băutură răcoritoare sau pentru efectele sale terapeutice.
About the author