
Ingrediente:
– 200g petale de mac roșu
-1 kg zahăr
– 500 ml apă
– sucul de la 1 lămâie
– semințele dintr-un sfert de păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Petalele proaspete de mac (fără stamine) se pun într-o strecurătoare și se spală sub apă rece, apoi se lasă să se scurgă. După aceea se toarnă sucul de lămâie (proaspăt stors) peste petale și se amestecă bine (pentru păstrarea culorii). Separat, apa se pune la fiert, se adaugă încet zahărul și se fierbe timp de 20-30 de minute până se formează un sirop de consistență mai groasă. La final se adaugă amestecul din petalele de mac și sucul de lămâie, semințele de vanilie și se mai fierbe încă aproximativ 15 minute la foc mic, amestecând continuu, până când compoziția se leagă bine. Compoziția astfel obținută se pune fierbinte în borcane curate și după închidere se întorc cu gura în jos, pentru a se sigila și a se păstra bine în timp.
About the author