Ulei de mușețel

Bydr. Cristina Munteanu

Ulei de mușețel

Fotografie de Iryna pe Pexels.com

Ingrediente:

– 1 cană cu flori de mușelel proaspete sau uscate (speciile Matricaria Chamomilla sau Anthemis Nobilis)

– 200 ml ulei vegetal (măsline, migdale, sâmburi de struguri, susan, floarea soarelui)

Mod de preparare:

Florile de mușețel se pun într-o strecurătoare și se spală sub apă rece, apoi se lasă să se scurgă. După aceea se pun într-un recipient de sticlă de culoare închisă, peste care se toarnă uleiul vegetal. Recipientul se plasează într-un loc răcoros și întunecat pentru două săptămâni. După cele 14 zile, se strecoară, se depozitează în recipiente de stică închise la culoare și se păstrează într-un loc răcoros sau la frigider.

Opțional, se poate adăuga vitamina E.

Se utilizează în afecțiuni ale pielii (arsuri, eczeme), dureri reumatice și musculare.

About the author

dr. Cristina Munteanu administrator

Leave a Reply