
Ingrediente:
– 30 g flori proaspete
– 100 ml oţet de vin (9 grade)
Mod de preparare:
Florile de lăcrămioare proaspăt culese se desprind de pe tijă, se spală cu apă rece, se storc și se pun într-un recipient de sticlă de culoare închisă, fără a le presa. Peste florile lăcrămioare se toarnă încet oţetul de vin. Recipientul se închide ermetic și amestecul se lasă la macerat într-un loc întunecat și răcoros timp de 14 zile. După cele două săptămâni, compoziția se strecoară şi se depozitează într-o sticlă de culoare închisă.
În cazul durerilor de cap, stărilor de amețeală, palpitațiilor se inspiră profund vaporii degajați din sticlă.
Dacă durerile de cap persistă sau în cazul migrenelor, se pot aplica pe frunte și pe tâmple comprese cu oțet din flori de lăcrămioare. Dacă există o sensibilitate la nivelul pielii, oțetul de lăcrămioare se poate dilua pe compresă cu apă.
About the author